9 mei 2019

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de regio Zwolle een aantrekkelijke regio wordt om te wonen en werken voor jong en oud(er)? Om daar een antwoord op te vinden organiseert de Expeditie Regio Zwolle maandagavond 13 mei Het Toekomstmakers Event!

 

Tijdens het event gaan bijna 100 jongvolwassenen met elkaar in gesprek over wat zij samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven kunnen doen om jongeren te blijven boeien en binden voor de regio. 

Human Capital Agenda
Aanleiding voor Het Toekomstmakers Event is de Human Capital-agenda. Om economische groei te realiseren werken partners in de regio intensief samen door te investeren in menselijk kapitaal. Een belangrijke vraag hierbij is hoe we - overheid, onderwijs, bedrijfsleven - ervoor kunnen zorgen dat de regio interessant blijft voor jongeren die hier opgroeien. Om erachter te komen welke kansen en mogelijkheden de regio Zwolle heeft om jongeren te behouden, benutten en aan te trekken wordt de grootste dialoog van de regio georganiseerd. 

Het Toekomstmakers Event is een initiatief van de Expeditie Regio Zwolle. Aangesloten zijn alle 21 gemeenten van de Regio Zwolle, Studio Vers Bestuur, De Nieuwe Hanze Unie, Launchlab, Zwolse 8 en Rabobank. 

Het Toekomstmakers Event: maandag 13 mei
Op maandagavond 13 mei gaan de dialoogleiders van de Expeditie Regio Zwolle met bijna 100 jongeren in de leeftijd 18-27 jaar in gesprek. Wat hebben zij nodig om hier hun toekomst te bouwen? Wat maakt dat zij in de regio blijven om te werken, wonen en leren? 

Doe mee!
Lijkt het je leuk om hier over mee te praten? Je kunt je nog aanmelden via: www.expeditieregiozwolle.nl/tme. Het event vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Naast het feit dat jouw mening er echt toe doet, zijn er toffe prijzen te winnen en is er een LinkedIn-expert aanwezig. Ook kun je een professionele foto laten maken voor je LinkedIn-profiel. 

Tijdens het event worden alle meningen en ideeën samengebracht. De beste ideeën worden vervolgens uitgewerkt in een hackathon die in september zal plaatsvinden. Tijdens de hackathon worden de vraagstukken en initiatieven met inhoudsdeskundigen en andere geïnteresseerden concreter gemaakt en verder uitgewerkt.  

Meer weten over Het Toekomstmakers Event of de Expeditie Regio Zwolle? Kijk op: expeditieregiozwolle.nl.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws