28 augustus 2019

Foto: Arnd Bronkhorst

De 20-jarige Maud de Reu wil volgend jaar dolgraag naar de Paralympische Spelen in Tokyo. En ze is al zó dichtbij: ze zit in de selectie waaruit het team wordt gekozen dat Nederland zal vertegenwoordigen. Help jij haar en haar paard Webron met de laatste sprong richting Japan? Met onderstaand persoonlijk verhaal vraagt zij jou vriendelijk om een financiële bijdrage. Groot of klein, alle beetjes helpen haar om haar topsportdroom uit te laten komen. Wil jij iets bijdragen? Mail haar dan via mauddereu@gmail.com. Je hulp wordt enorm gewaardeerd!

Maud de Reu: “Ik rijd fanatiek paard en momenteel ben ik samen met mijn paard Webron opgenomen in het KNHS Talententeam en het Olympisch kader. Dit is te vergelijken met het Nederlands elftal van de Paralympische paardensport. Wij komen uit in de Para dressuursport; dit is dressuur, maar dan voor mensen met een lichamelijke beperking. De reden dat ik in de Parasport rij, en niet in de reguliere sport is omdat ik een spierziekte heb. Dit houdt voor mij in dat ik snel vermoeid ben en veel minder kracht heb in voornamelijk mijn armen en benen. Daarnaast heb ik ook een verminderde balans. Door mijn spierziekte heb ik altijd de drang gehad om mij fysiek te bewijzen. Doordat ik een lichamelijke beperking heb wil ik juist topsport bedrijven en wanneer de artsen zeggen dat ik niet fysiek sterker kan worden, maakt dit de uitdaging voor mij alleen maar groter. Mijn motto is dan ook: durf te dromen, waar een wil is, is een weg.

Paardrijden is van jongs af aan al een echte passie van mij. Vroeger toen ik nog ponyreed, was het al mijn grote droom om ooit mee te kunnen rijden in de dressuurtop. Eigenlijk een droom die voor mij fysiek niet haalbaar zou zijn. In 2015 werd ik tot mijn verbazing uitgenodigd op de Rabo Talentendag. Een dag waar toptrainers en bondscoaches nieuw talent scouten. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de Para dressuur. Ik weet nog goed dat vanaf dat moment mijn droom opeens realistisch werd, omdat ik in deze tak van sport strijd tegen mensen die ook een lichamelijke beperking hebben. Ook mag ik rijden met speciale hulpmiddelen ter ondersteuning. Zo heb ik bijvoorbeeld lusjes aan mijn teugels om deze goed vast te kunnen houden. Vanaf toen was het mijn doel om net zo goed te worden als Europees en wereldkampioene Rixt van der Horst. Daarom is het supergaaf dat ik nu al samen met Rixt op het podium mag staan. Op het Nederlands Kampioenschap hebben we de bronzen medaille gewonnen en won Rixt zilver.

Op dit moment doen we er alles aan om een kans te maken op een plek in het landenteam dat wordt afgevaardigd naar de Paralympische Spelen in Tokyo. Ik heb mijn studie op een lager pitje gezet, zodat ik meer tijd en energie kan steken in het trainen. Daarnaast doe ik twee keer in de week fanatiek aan kracht- en conditietraining om fysiek zo goed mogelijk in vorm te zijn. Ook rijden we veel wedstrijden om routine te krijgen en zo veel mogelijk ervaring op te doen.

Omdat dit alles financieel nog best een uitdaging is, ben ik op zoek naar mensen die mij graag zouden willen ondersteunen op weg naar mijn grote doel. Omdat ik al mijn tijd en energie moet stoppen in het trainen en plannen en rijden van wedstrijden, heb ik zelf helaas geen energie over om te kunnen werken. Na een training moet ik bijvoorbeeld al een hele middag rusten, omdat mijn energie dan echt op is vanwege mijn ziekte.

U kunt zich misschien voorstellen dat de paardensport behoorlijk duur is. Ik mag al blij zijn als ik met het prijzengeld het inschrijfgeld terugverdien. Momenteel betaal ik al mijn lessen en het inschrijfgeld voor wedstrijden van mijn spaargeld. Dat doe ik met heel veel liefde, maar als dit op is, dan is het echt op. Daarom zoek ik sponsoren die mij financieel willen steunen en die hiermee deel willen uitmaken van ons team, want winnen doe je niet alleen!

Spreekt mijn verhaal u aan en wilt u helpen mijn dromen waar te maken? Of kunnen wij wellicht iets voor elkaar betekenen? Neem dan alstublieft contact met mij op via mauddereu@gmail.com. Alvast hartelijk dank!”

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws