28 oktober 2019

Veel ondernemers, maar ook onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden en culturele organisaties, zijn gefocust op resultaat. Terwijl het voor een duurzaam resultaat raadzaam is je aandacht te verleggen naar de ménsen binnen de onderneming. Een handvol tips voor hoe je die focusverschuiving kunt realiseren.

De focus op jouw mensen. Mooie woorden, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw mensen de dagelijkse uitdagingen aankunnen? Hoe zorg je voor een omgeving waarin ze hun talent optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe creëer je werkgeluk? Het zijn vragen die niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden zijn. Maar één ding is zeker: werk je hieraan, dan komt het resultaat vanzelf.

1: Werk preventief

Mensen aannemen is één ding, ze duurzaam aan je bedrijf weten te binden en optimaal laten floreren is een heel andere tak van sport. Het is jammer dat veel bedrijven, instellingen en organisaties pas iemand aantrekken als er problemen zijn. Veel uitval bijvoorbeeld, een hoog ziekteverzuim of personeel dat zijn heil elders zoekt. Maar als je mensen kunt helpen zich persoonlijk te ontwikkelen, kunnen ze niet alleen de uitdagingen van elke dag beter aan, maar voelen ze zich ook gelukkiger in hun persoonlijke leven. En met gelukkige werknemers haal je betere resultaten.

2: Zet (ook) in op ‘mentaal’

In veel bedrijven wordt niet strategisch opgeleid. Zij geven bijvoorbeeld een hele afdeling een cursus, waarin de nadruk ligt op kennis en vaardigheden. Natuurlijk moeten kennis en vaardigheden van werknemers op orde zijn. Maar hoe ga je met de andere aspecten van het werk om? Met het mentale deel? Om een voorbeeld te noemen: hoe zorg je ervoor dat een klacht van een klant of opdrachtgever niet door jou als afwijzing wordt ervaren en dat je met een negatief gevoel blijft zitten, dat je vervolgens weer meeneemt naar een volgende persoon? Motivatie en zelfvertrouwen zijn minstens zo belangrijk als kennis en vaardigheden.

3: Verander de mindset

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Maar liefst 25 procent van de werknemers ervaart één werkdag per week als negatief. Stel je eens voor wat zoveel negativiteit kan betekenen voor je afdeling, voor je organisatie. Gelukkig is een positieve mindset te leren. Je kunt je mensen trainen om negatieve gedachten en patronen te doorbreken. Als je mensen leert om in kansen en uitdagingen te denken in plaats van in problemen, worden ze mentaal weerbaarder. Dan voert het positieve de boventoon. En als ze die mentale weerbaarheid hebben, werkt ook dat weer door in het privéleven.

4: Focus op innerlijke rust

Wat mooi aansluit bij een positieve mindset is innerlijke rust. Om die te behouden is het bijvoorbeeld belangrijk dat mensen leren hoofd- en bijzaken uit elkaar te houden. Bij jongere werknemers ligt het gevaar van burn-out op de loer: ze hebben een jong gezin, willen alles beleven en ook carrière maken. Bij oudere werknemers kan de hoeveelheid prikkels ook te groot worden. Bijvoorbeeld door een overload aan data of mantelzorgtaken. De druk op mensen is tegenwoordig enorm. Een mailbox die overloopt, even een appje, de invloed van social media. Je kunt niet op alle prikkels ingaan, ook daar moeten werknemers weerbaar mee leren omgaan.

5: Geef persoonlijke aandacht

Als je wilt dat mensen zich duurzaam ontwikkelen, zul je geregeld ‘face to face’ met ze moeten praten. Hoe gaat het met je, waarom de je de dingen zoals je ze doet, daagt je werk je nog voldoende uit of wil je je verder ontwikkelen? Een werknemer die ontevreden is en tegen bijna elke werkdag opziet, kan nooit optimaal presteren. Terwijl gelukkige mensen samen een bedrijf, instelling of organisatie groot kunnen maken.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws