11 november 2019

Het zijn vaak krachtige ondernemingen, familiebedrijven. Maar een overdracht naar de volgende generatie is meestal complexer dan veel mensen denken. Want zit iedereen wel op dezelfde lijn? Families kunnen wel wat begeleiding gebruiken, met name bij de sociale kant van het proces.

In die begeleiding zou de focus vooral moeten liggen op de soft side. Want ook dat wat iemand niet uitspreekt, is van groot belang in het overnametraject.

Praten én gunnen

Familieleden praten wel met elkaar over de zakelijke aspecten, maar minder over hun gevoelens. Werk en privé lopen door elkaar en dat kan zorgen voor spanningen. Niet alleen tussen de ondernemer en zijn ouders, maar ook tussen de broers, zussen en de schoonfamilie. Veel familiebedrijven worden bijvoorbeeld niet voor de commerciële prijs doorgegeven aan de opvolger. Dat moet je wel bespreekbaar maken met de andere kinderen. Als je daar samen open en eerlijk over praat en het elkaar gunt, dan kom je vaak heel ver.

Visie verduidelijken

Jonge opvolgers hebben regelmatig een andere visie op de toekomst voor het bedrijf dan hun ouders. Ze hebben respect voor wat hun ouders hebben opgebouwd, maar zien nieuwe kansen. Ze hebben bijvoorbeeld een ander verdienmodel voor ogen, willen investeren in nieuwe ontwikkelingen of zien de rolverdeling anders voor zich. Voor een soepel overnametraject is het dus belangrijk dat gevoelens over toekomstvisie, rolverdeling, normen en waarden en arbeidsethos worden uitgesproken. Zo ontstaat er bewustwording, en dat helpt beide partijen verder in het overnameproces.

Persoonlijk statuut

Het is raadzaam om te komen tot een familiestatuut waarin belangrijke afspraken worden vastgelegd. Hiermee voorkom je als familie mogelijke discussies en conflicten in de toekomst. Binnen veel mkb-bedrijven is dit al wel gangbaar, maar in bijvoorbeeld de agrarische sector nog niet. Op juridisch gebied moet je veel vastleggen, maar dat moet dus eigenlijk ook over de sociale aspecten die er óók bij komen kijken. Pas dan wordt zo’n statuut persoonlijk en kan het daadwerkelijk helpend zijn voor jullie als familie.

Binnenkort komt het tweede deel online; over hoe je als familiebedrijf ook ná de opvolging in de running blijft.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws