• Foto: Peter Timmer
4 maart 2021

Razendsnel handelen. Dat deden Landstede en Deltion College eind september vorig jaar. ‘Vanwege de coronamaatregelen waren de fysieke lessen tot 30 procent beperkt. En omdat leraren uit het mbo, hbo, en wo geen versnelde toegang hadden tot de coronateststraten moest er iets gebeuren’, vertelt Deltion College-directeur Jan-Ernst van Driel in het magazine van ZON’regio Zwolle. Daarom staken de Zwolse8 – samenwerkingsverband van vier mbo- en vier hbo-scholen- destijds de koppen bij elkaar. Met als resultaat: een eigen coronasnelteststraat annex leerbedrijf.

Al snel bleek een opslag aan van Landstede aan de Ossenkamp een geschikte locatie. ‘We hebben de ruimte leeggehaald, schoongemaakt, een likje verf gegeven en ingericht met vier teststraten. Binnen drie weken zijn we gestart’, zegt Max Jacobsen, hoofd facilitaire dienst van Landstede. Hulp kregen de studenten van het medische bedrijf Hestia, dat onder meer studenten traint in het afnemen van testen.

Win-winsituatie

Jacobsen is trots op wat bereikt is. ‘Deze samenwerking is een win-winsituatie voor alle partijen. Docenten worden binnen 24 uur getest, krijgen binnen een kwartier de uitslag en kunnen bij een negatieve uitslag gelijk weer aan het werk. Studenten hebben een stageplek, krijgen een zakcentje en mogen aan de slag op andere testlocaties van Hestia. Die is daarmee verzekerd van voldoende opgeleid personeel.’

Magazine

In het magazine van ZON’regio Zwolle komen ook de projectcoördinator en enkele studenten aan het woord.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws