• Foto: Peter Timmer
16 maart 2021

Innovaties en aannemer NTP uit Hattem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het infrabedrijf introduceerde al het duurzame Grasfalt® en een innovatie om blauwalg te beperken. Daarnaast is NTP ver met de ontwikkeling van een effectieve bestrijdingsmethode tegen de Japanse duizendknoop, de agressieve woekerplant die jaarlijks voor veel problemen in Nederland zorgt.

Binnenkort start NTP met de bouw van een nieuw duurzaam kantoor op bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek. Geen onbekende plek, want het huidige NTP-kantoor ligt op een kilometer van H2O, waar alle wegen inmiddels voorzien zijn van Grasfalt®. Voor dit groene alternatief van asfalt – een asfaltmengsel waarvoor het bindmiddel lignine wordt gebruikt, afkomstig van olifantsgras – is al veel belangstelling.

Samen met Miscancell - de expert op het gebied van olifantsgras – kwam Grasfalt® tot stand. ‘Olifantsgras groeit op arme gronden’, vertelt Rob Alberti, directeur en mede-eigenaar van NTP, dat ook nog vestigingen in Enschede en Zevenaar heeft. ‘Het heeft geen stikstof of andere meststof nodig en neemt veel CO2 op tijdens de groei. De plant levert de lijmstof lignine, wat 50 procent van het milieubelastende bitumen vervangt in Grasfalt®. Een en

Bouwteamverband

In het magazine van ZON’regio Zwolle vertellen Rob Alberti en Anton Janssen Holleboom verder over de winst die NTP haalt door te werken in bouwteamverband. Ook geven ze aan waarom het bedrijf voor bedrijventerrein H2O heeft gekozen als nieuwe thuisbasis.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws