20 april 2021

De eerste maanden van de coronacrisis werkten we massaal thuis. Ook nu nog luidt steeds het advies: werk zoveel mogelijk thuis. Omdat thuiswerken vele voordelen heeft, biedt provincie Overijssel (middel)grote bedrijven in de vorm van de Voucherregeling Thuiswerkplan een subsidie aan. Daarmee kunnen die bedrijven extern gratis advies vragen voor een thuiswerkplan.

Thuiswerken betekent minder verkeer op de weg en dus een verlaging van de CO2-uitstoot. Iets dat mooi aansluit op het Duurzaam Mobiliteitsprotocol dat Regio Zwolle Mobiel en Twente Mobiel inzetten. Hierbij is spreiden het sleutelwoord: medewerkers werken gespreid over de week thuis en reizen dus ook gespreid over de week naar hun werk.

Zowel Regio Zwolle Mobiel als Twente Mobiel wil dat het Mobiliteitsprotocol ook na de coronacrisis structureel onderdeel uitmaakt van het mobiliteitsbeleid. Vandaar de Voucherregeling, die geldt voor bedrijven met minimaal 50 werknemers in vestigingen in Overijssel. Het subsidieplafond voor 2021 is 227.000 euro.

Meer informatie over de Voucherregeling Thuiswerkplan leest u in het magazine van ZON'regio Zwolle.

 

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws