• Foto: Peter Timmer
26 april 2021

‘Zit je nog wel op de goede plek?’ Die vraag zouden werkgevers regelmatig moeten stellen aan hun werknemers, vinden Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden, en Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede Groep. Samen vertegenwoordigen zij alle zorg- en onderwijsinstellingen uit Regio Zwolle in de sectortafel Zorg en Welzijn. Met als uitdaging: voldoende gekwalificeerd personeel te houden.

Die uitdaging heeft bijvoorbeeld al geleid tot het project Maak werk van je droombaan. ‘We willen mobiliteit en wendbaarheid creëren met het doel dat iedereen op de goede plek zit. Het vertrekpunt daarvoor is dat werkgevers je op je talenten bevragen’, zegt Rietkerk.

‘Onze doe-agenda is gericht op preventie. Niet wachten totdat iemand uitvalt, maar ziekte voorkomen. Als iedereen het werk zou doen wat bij hem of haar past, zijn er geen tekorten meer. Geschikte medewerkers verzetten meer werk, innoveren gebeurt dan automatisch en dat leidt tot uiteindelijk minder zorg’, vult Eefting aan.

Projectleider

Ivo Smit is aangesteld als projectleider van Maak werk van je droombaan. ‘We willen werkgevers en werknemers in Regio Zwolle stimuleren en helpen anders te kijken naar de invulling van werk. Door minder naar cv’s en diploma’s te kijken, maar talent en competenties centraal te stellen, zijn we in staat mobiliteit tussen sectoren te bevorderen.’

In ons magazine leest u meer over het actieprogramma van de sectortafel Zorg en Welzijn.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws