• Foto: Peter Timmer
12 mei 2021

Een sterke en sociaal krachtige regio bouwen. Met dat doel voor ogen werkt de onafhankelijke stichting Expeditie Regio Zwolle aan innovatiekracht in de regio. De stichting gaat met tien bedrijven 'op expeditie', waarbij van elkaar leren één van de belangrijkste uitgangspunten is. 'De organisaties worden echt zes weken door de mangel gehaald', zegt Willianne van Boven, aanjager van Expeditie Regio Zwolle.

'Als je kijkt voor welke uitdaging Regio Zwolle staat, los van transitie naar energieneutraal en circulair, is dat het betrekken van jong talent, het behoud daarvan en het versterken van innovatiekracht', zegt Milou van Elburg van Expeditie Regio Zwolle. Daarom gaat de stichting, die bestaat uit professionals, specialisten en jongeren, 'op expeditie' bij bedrijven. 'Dat de organisatie daarbij een maatschappelijke relevante uitdaging heeft, is een must', benadrukt Van Boven. 'Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn een product meer circulair te maken.'

Snelkookpanmethode

Expeditie Regio Zwolle werkt met een aangepaste versie van het door Google ontwikkelde innovatieproces 'Design Print'. 'Weinig organisaties in de regio kennen of gebruiken deze methode. De tien organisaties doorlopen met experts hetzelfde proces. Een traditioneel innovatieproces duurt normaal gesproken een halfjaar. Wij doen het via een soort snelkookpanmethode. We gaan voor resultaat, niet voor innovatietheater', zegt Van Elburg.

Meer details over de aanpak van Expeditie Regio Zwolle leest u in ons magazine.

 

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws