• Foto: Peter Timmer
3 juni 2021

Om werknemers die door de coronacrisis werkloos zijn geraakt, tegemoet te komen, introduceerde Tiem vorig jaar november 'De korte route naar werk'. Het traject moet ervoor zorgen dat die mensen snel weer een nieuwe baan krijgen. 'Een kandidaat met goede communicatieve vaardigheden kan bijvoorbeeld heel goed aan de slag bij een klantenservice of het bron- en contactonderzoek van de GGD', zegt Dieke Oldenziel, Adviseur Werk en Ontwikkeling bij Tiem.

'Kandidaten komen bij ons via gemeente Zwolle. Na het intakegesprek bekijken we welke kwaliteiten mensen in huis hebben en matchen die met bestaande vacatures. Onze accountmanagers weten waar vraag is naar personeel en leggen contact tussen werkzoekende en werkgever. Tiem heeft heel een groot netwerk van bedrijven waarmee we samenwerken', zegt Oldenziel.

De situatie is nieuw voor Tiem. 'Wij ondersteunen doorgaans werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Dat zijn begeleidingsprojecten van zes tot vierentwintig maanden die altijd beginnen met een uitgebreide profielschets en een ontwikkelplan. Voor de doelgroep die nu bij ons aanklopt, is dit niet – of minder – relevant. Deze mensen zijn goed bemiddelbaar omdat ze prima kwalificaties hebben en snel weer aan de slag willen.'

Digitaal

In ons magazine vertelt Oldenziel ook hoe Tiem te werk gaat in een tijd waarbij het meeste contact digitaal verloopt.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws