• Foto: Peter Timmer
6 juli 2021

Sinds 2015 zijn zwagers Tom Olsman en Pim ter Veen de trotse eigenaren van WasMijnWas, gevestigd in gemeente Hardenberg. Bij de wasserij staat persoonlijke service voorop. 'Wij leveren dezelfde service die mijn opa vroeger ook leverde', vertelt Olsman. Opa Olsman, oprichter van Moderna, haalde vroeger de vieze was op bij zijn klanten om die vervolgens weer schoon terug te brengen.

Dat verhaal inspireerde de twee in hun concept: een wasserij maken voor de steeds groter wordende groep thuiswonende ouderen. 'We huurden in Hardenberg een bedrijfshal met een paar wasmachines en zijn aan de slag gegaan', vertelt Olsman. En dus herhaalde de geschiedenis zich en gingen Ter Veen en Olsman langs bij klanten om was op te halen. Inmiddels is WasMijnWas verhuisd naar een groter pand in Gramsbergen en werken er 45 mensen.

Chip

Naast de persoonlijke aanpak onderscheidt WasMijnWas zich nog op een andere manier: de chip in de bewonerwas. 'Elk kledingstuk in de wasserij geven wij een chip, waardoor wij precies weten van wie de kleding is. Zo komt de kleding altijd bij de juiste klant terecht. Ook gebruiken we die chips voor klantspecifieke wensen, waardoor we weer echt maatwerk kunnen leveren. Volgens ons juist zo belangrijk voor deze doelgroep', zegt Ter Veen.

In ons magazine vertellen de jonge ondernemers u meer over hun werkwijze en hun bedrijf.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws