• Foto: Peter Timmer
6 augustus 2021

'Hoewel de werkloosheidcijfers in Regio Zwolle meevallen, hebben sommige sectoren – mede door corona - een personeelstekort en andere juist een overschot. Daarom ligt de focus nu vooral op de van-werk-naar-werkprojecten.' Aan het woord is Douwe Prinsse, directeur van RegioOpleiders, het samenwerkingsverband tussen zestien onderwijsinstellingen dat werknemers, werkgevers en zzp'ers helpt met scholingsvragen in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

'Vanwege corona is er lange tijd minder werk geweest in de horeca of het toerisme, terwijl techniek, transport en logistiek en zorg juist veel mensen zoeken. Door bijvoorbeeld een cursus 'koerier' te volgen, kan iemand uit de horeca aan de slag in de transport en logistiek. Standbouwers uit de evenementenbranche stappen over naar de bouw of installatietechniek. Voor dergelijke om-, her- of bijscholingstrajecten zijn subsidies beschikbaar', vertelt Prinsse.

Kansen

Prinsse houdt altijd zijn ogen en oren open voor vragen uit de markt. 'Nu de horeca grotendeels weer open mag en veel werknemers de horeca hebben verlaten, dreigt daar een tekort aan personeel. Daar liggen kansen voor bijvoorbeeld 55-plussers die moeilijk aan een baan komen. We verwachten dan ook de nodige omscholingstrajecten in de horeca, bijvoorbeeld cursussen op het gebied van hospitality of hygiëne. Daar proberen we samen met de opleidingen op in te spelen.'

In ons magazine vertelt Prinsse meer over de rol die RegioOpleiders inneemt.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws