16 september 2021

Het Voorschakeltraject Logistiek is een kennismaking met de mbo-opleiding Logistiek Medewerker op niveau 2 die werkzoekenden snel inzetbaar maakt binnen de sector logistiek en transport. Twaalf deelnemers maken in drie maanden tijd kennis met verschillende werkzaamheden in deze branche. Elke week krijgen ze één dag theorie- en praktijkonderwijs en gaan ze twee dagen aan de slag bij een logistiek bedrijf in Regio Zwolle. Daarna kan de werkzoekende gelijk betaald aan het werk of doorstromen naar de mbo-opleiding Logistiek Medewerker.

Het voorschakeltraject is een idee van de sectortafel Transport & Logistiek van de Human Capital Agenda Regio Zwolle en opgezet door Deltion College, Werkgeversservicepunt (WSP), Port of Zwolle en het bedrijfsleven. Initiators zijn de sectorleden Thamàr Pol, adviseur werkgeversdiensten van het WSP, en Esther Hulsman, accountmanager Mobiliteit en Logistiek van Deltion.

Actieagenda

'Inclusiviteit is onderdeel van onze actieagenda', vertelt Pol. 'Het structurele personeelstekort in onze branche kan deels worden opgelost door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, zoals uitkeringsgerechtigden.' Het bedrijfsleven omarmde dit idee. 'Daarop zijn we plannen gaan concretiseren,' vertelt Hulsman. 'In maart 2021 zijn we de opleiding gestart met twaalf kandidaten.'

Iwald Hovenga is als docent transport en logistiek verbonden aan het traject. 'Deelnemers krijgen via Deltion de basisvaardigheden van het vak aangereikt en ze vergroten daarnaast hun kennis en inzicht in rekenen, veiligheid, milieu en duurzaamheid. BLOM opleidingen verzorgt de opleidingen voor heftruck, reachtruck en elektrische pallettruck.'

In ons artikel in ons magazine vertellen Hulsman, Pol en Hovenga dat, als het aan hen ligt, het voorschakeltraject nog maar het begin is van de samenwerking.

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws