16 september 2021

Het thema voor het komende magazine van ZON' regio Zwolle, dat deze winter verschijnt, is 'Winst voor later', gerelateerd aan het Regio Zwolle Congres van 9 december 2021. Dat is de uitkomst van adviesraadbijeenkomst van ZON' regio Zwolle gisteravond in de Belgische Keizer in Zwolle. Jan-Ernst van Driel, directeur van Deltion College en voorzitter van de adviesraad, trapte de avond af. 'We zitten bijna in het post-corona-tijdperk. Het is dan ook mooi dat we eindelijk weer eens bij elkaar kunnen komen', zei hij. 

Tijdens de bijeenkomst vergaderden en brainstormden de circa twintig aanwezigen over de onderwerpen van het komende nummer. Waarin dus aandacht is voor het Regio Zwolle Congres, het jaarlijkse evenement waar onder meer de Regio Zwolle Monitor 2021 – hierin staat de economische staat van de regio beschreven – gepresenteerd wordt. Duidelijk werd ook dat het centrale thema 'Winst voor later' breed geïnterpreteerd kan worden: van investeren in een nieuwe generatie tot investeren in circulariteit.

Mbo Studentondernemer van het jaar

Ook werd er tevreden en enthousiast teruggeblikt op de verkiezing 'Mbo Studentondernemer van het jaar'. Die werd dit voorjaar voor het eerst gehouden. Studenten van zes Zwolse mbo-instellingen maakten kans op die titel. Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen, eigenaren van de circulaire start-up bySoil, werden uiteindelijk verkozen tot de eerste 'Mbo Studentondernemer van het jaar'. In het komende magazine, dat in december verschijnt, is een interview te lezen met de twee jonge ondernemers. Het belooft dan ook wederom een mooi gevarieerd nummer te worden.

Diner

Na de brainstormsessie gingen de aanwezigen aan tafel voor een heerlijk diner in de Belgische Keizer aan de Melkmarkt in Zwolle, waar er weer eens ouderwets gezellig bijgepraat werd.

 

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws