14 juni 2022

INN'regio Zwolle. Dat is de nieuwe naam van wat voorheen ZON'regio Zwolle was. Een nieuwe naam die past bij het kennisplatform dat zich constant blijft vernieuwen en aanpassen aan de huidige tijd. We leven in een tijd waarin sociale media niet meer weg te denken zijn. Ook daar probeert INN’regio Zwolle op in te spelen. De lancering van een nieuw online platform.                                     

 

Dit artikel is geschreven door Febe Fijn (18 jaar, 5 vwo, Thomas à Kempis college) als onderdeel van haar beroepskeuzestage bij MCM tekst (MCM tekst verzorgt de hoofdredactie van INN’regio Zwolle).


Het platform is bedoeld om de visie van het blad door te trekken op grotere schaal. Een brede netwerkvorming stimuleren, kennis delen en een positieve bijdrage leveren aan de regio op meerdere vlakken.

Omzien naar elkaar

Tijdens de onthulling van de nieuwe naam werd ook het nieuwe magazine getoond, met als thema 'omzien naar elkaar'. Binnen een onderneming gaat het om samenwerken, rekening houden met elkaar en samen doelen bereiken. INN'regio Zwolle probeert in de nieuwste uitgave te laten zien hoe belangrijk omzien naar elkaar is.

Mbo-studentondernemer van het jaar

Dan de ‘Mbo-studentondernemer van het jaar 2022’-award. Jan-Ernst van Driel, zowel voorzitter van de adviesraad van INN'regio Zwolle als directeur van het Deltion College Zwolle, is initiatiefnemer van deze prijs. Van Driel wil middels deze prijs studenten stimuleren om hun vakkennis in te zetten in de vorm van een eigen onderneming. Ook hoopt hij hier andere studenten mee te inspireren, en zo andere mogelijkheden te laten zien.

 Winnaar van dit jaar is Sjoerd Meijer. Deze jonge ondernemer is net 20 jaar en volgt de opleiding Vakman Ondernemer. Met zijn eigen wormenkwekerij in Zeewolde wist hij zowel het publiek als de vakjury te overtuigen van zijn ondernemersskills. De jury, bestaande uit Jelle Weever (Weever Bouw en voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle) en Gijs Hemmink (Hanzestrohm, tevens de locatie waar INN’regio Zwolle te gast was), was het unaniem over de winnaar eens.

Het bedrijf van Sjoerd Meijer gaat op een uiterst duurzame manier te werk. Bij zowel de productie van het eindproduct als de verwerking van het afval is rekening gehouden met het milieu.

Zo gebruikt Sjoerd een zeef die hij zelf heeft ontworpen en gemaakt. Het afval (hummus) verkoopt hij aan een boomkwekerij in de buurt, die deze grond weer hergebruikt. Ook zag de vakjury veel potentie in de wormenkwekerij om door te groeien tot een volwaardig bedrijf met veel werkgelegenheid.

Nadat bekend werd dat Sjoerd Meijer zich ‘Mbo-studentondernemer van het jaar 2022’ mag noemen, ontving hij een bokaal die gemaakt is door studenten van het Cibap.

Bokaal gemaakt door Cibap-studenten

Op de bokaal is een geel vliegtuig te zien dat in een stijgende lijn vliegt. Dit symboliseert het startende bedrijf dat steeds verder gaat groeien. Daarachter is een grijze wolk te zien, omdat ondernemen ook tegenslagen kent, en de witte wolk laat zien dat het ondanks tegenslagen altijd weer goed komt.

Ook mocht de winnende student 500 euro in ontvangst nemen om te investeren in zijn bedrijf. Daarnaast worden er verschillende ervaren ondernemers ingezet om Sjoerd Meijer de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo geeft Gijs Hemmink een masterclass, die tevens voor alle genomineerden is, en zal er op de MKB Nederland Regio Zwolle zomerborrel een ondernemer worden gekoppeld aan Sjoerd die hem verder helpt. Mirjam van Huet (MCM tekst) gaat Sjoerd Meijer helpen middels een training op het gebied van bijvoorbeeld blogs schrijven, zodat hij zijn viswormen nog beter in de markt kan zetten. Tot slot zal hij een interview krijgen met RTV Oost en wordt er een artikel geschreven dat te lezen is in het volgende nummer van INN'regio Zwolle.

Grote stappen dus voor deze jonge ondernemer. De winnaars van vorig jaar waren ook aanwezig bij de uitreiking en zeggen veel profijt te hebben gehad van hun winst. Naast meer erkenning voor een relatief klein bedrijf, hebben ze er ook veel nuttige contacten aan overgehouden waardoor zij bijvoorbeeld een professionele website hebben kunnen opzetten.

 

Reacties

Reacties aan het laden...

Meer in artikelen

Ander nieuws